Epost: nf@filatelist.no

I

Tlf.  +47 96 04 33 27

I

Norsk Filatelistforbund, Postboks 2700 St Hanshaugen, 0131 Oslo

 

Vakker filateli

På Postiljonens siste auksjon ble det solgt en samling med vakre filatelistiske objekter. Dette er jo noe alle filatelister ønsker å inkludere i sine samlinger, men ofte er det bare vakre stempler som er i fokus. Og det er en trend ute i markedet der selve frimerkets utseende blir vurdert og gradert ut fra visse kriterier. Og her betyr topp kvalitet – masse penger.

For dem som samler posthistorie og brev er det også mulig å fokusere på vakre objekter, spesielt når det gjelder klassisk materiale. Det er ofte noe som vekker interessen til en jury når eksponatet vises på utstillinger. Og jeg er sikker på at eieren av et vakkert brev er like stolt av dette som om det var et luksusstemplet Norge nr 1!

Jeg vil utfordre leserne til å vise sine vakre brev på denne nettsiden. Send et bilde av brevet med en liten tekst, så kan andre få ta del i den opplevelsen du selv har når du ser på det. Og det behøver selvsagt ikke være 150 år gammelt – nyere brev har også en sjarm.

Jeg viser noen av mine ”vakre brev” som en illustrasjon.

PS. Det som er et ekstra ”krydder” er adressatene på de 2 første brevene. Ett til Departementet for det indre, og det andre til en ”dignitær” med ordener, storkors og alskens ære i Sverige. (Hvem hadde turt å sende et seriøst brev med en slik adressat i dag?)

Send til: web-redaktor@filatelist.no