Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Har du funnet en skatt på loftet?Av og til dukker det opp spennende saker når man rydder i gamle hus eller i gammelt rot. En frimerkesamling eller en skoeske med postkort er ikke uvanlig. Er dette verdt noe, tenker du kanskje?

Når man rydder i skuffer og skap kan det dukke frem samlinger fra foreldre eller besteforeldre. Det er raskt å tenkte at her har man funnet noe verdifullt. Det er dessverre ganske sjeldent at det knytter seg store økonomiske verdier til slike samlinger, men affeksjonsverdien kan derimot være veldig stor. 

Vi vil anbefale deg å tenke deg om før du selger eller gir bort samlingen, men vi vil også anbefale deg å få fagfolk til å ta en kikk på samlingen for å komme med en vurdering. For å få en mest mulig objektiv vurdering kan det være lurt å sjekke mer enn ett sted. 

Både lokale frimerkeklubber og samlerbutikker er gode steder å henvende seg for å få en vurdering. Liste til klubber og frimerkehandlere finner du her:

 

NOEN VERDIFULLE SAMLINGER OG MERKER

En av verdens aller største frimerkesamlinger tilhører det britiske kongehus, og ble grunnlagt av kong Georg 5. Den omfatter 400 album, og består vesentlig av merker fra Storbritannia og imperiet. En berømt samler var Philippe la Rénotière von Ferrary, som fra 1860-årene til den første verdenskrig skapte en enorm samling, antagelig den største som har eksistert i privat eie. Neppe noen gang har så mange sjeldenheter vært samlet på én hånd. Maurice Burrus kjøpte store deler av Ferrarys samling, og etter hans død i 1959 innbrakte hans samlinger 23 mill. kr ved salg på en rekke auksjoner gjennom flere år.

Verdens dyreste frimerke (per 2004) er et svensk treskillingsfrimerke med feil farge (gult i stedet for grønt) fra 1855, som ble solgt på en auksjon i Geneve 1996 for 2,5 mill. sveitsiske franc. Det dyreste frimerkeobjektet er det såkalte Bordeaux-brevet, som ble sendt fra Mauritius i 1847. Det ble solgt i Sveits i 1994 for 5,75 mill. sveitsiske franc.

Muligheten for at du finner gull på loftet er til stedet. Så ta kontakt med noen for å sjekke opp hva du har funnet.