Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Du kan også bli utstillingssamler!

Av Henning Jarle Mathiassen

Jeg har hørt mange argumenter mot å bli utstillingssamler. Her er noen av dem:

  • Det er for spesialistene og de med mye penger
  • Jeg koser meg med mitt
  • Gidder ikke å stille ut for noen som ikke har peiling på det jeg samler på
  • Har ikke tid
  • Vet ikke hvordan jeg skulle sette opp en utstillingssamling
  • Koster mye å stille ut
  • Hva er vitsen? Utstillinger er for noen få.

Det er jo en snev av sannhet i mange av disse utsagnene. Men de som stiller ut har « sett lyset» og har funnet ut at selve utstillingen bare er toppen av isfjellet.

Det er jo gleden av å samle objekter, samle kunnskap, organisere samlingen og montere den som ligger i bunnen. Og når du er inne i det – så vokser gleden med samlingen.

Innerst inne tror jeg de fleste samlere er stolte av frimerker og brev de har fått tak i – spesielt de sakene som andre samlere sikler etter. Det er ikke vanskelig å se dette på klubbmøter – på auksjoner osv.  Men hva er poenget med å ha dette uten at man kan vise fram stolthetene?

En mulighet er selvsagt å skrive artikler i diverse klubb-blader og tidsskrifter og det er en fin ting. Men jeg tror faktisk prosessen med å sette opp en utstillingssamling gir mer godfølelse og samhørighet med det man har anskaffet.

Det har alltid vært i fokus i Norsk Filatelistforbund å få fram nye utstillere. Men det er dere i klubbene som er de nærmeste til å rekruttere. Her er det behov for mentorer og klubbaktiviteter som setter utstillingsfilatelien i høysetet. Få noen til å fortelle om sine utstillingssamlinger, hvordan de er satt opp og hvordan man kan hente inn objekter til samlingen osv. Og alle behøver jo ikke stille ut klassiske rariteter: Vi har i dag hjemstedssamlinger, ÅPEN KLASSE, og motivfilateli som ikke behøver å kreve enorme investeringer. Det er også en egen klasse for postkort. Legg lista lavt i starten. Når man først er i gang – så lærer man mer om hvordan utstillingssamlingen skal utvikles videre.

Vi er snart inne i et nytt år. Hva med å sette opp et mål for deg selv: Lag en utstillingssamling!  Og vet du hva?  Utstillinger er ikke bare for de få!

Utstillingsfloraen er stor!