Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

NF Frimerkeskolen

Arbeidsgruppen i NF planlegger program for den første frimerkeskolen
Deltakerne på en tidligere samling av "Frimerke-skolen"

Hovedmålet med «frimerkeskolen» er å gi deltakerne ytterligere kunnskap om forskjellige sider av frimerkesamling og forskning gjennom foredrag om ulike tema innen samleriet.

Dessuten gjennom «frimerkeskolen» fremme kontakten med samlere fra ulike klubber og gi deltakerne påfyll om ulike sider av frimerkesamleriet, og stimulere til å utvide eksisterende samleområder med nye, både innen Norge, men også andre land. Vi håper også at «Frimerkeskolen» kan inspirere flere til å stille ut sine eksponater (samlinger) og/eller til videre fordypning i de ulike tema.

Program:  

Programmet for den første samlingen er satt opp, men til de øvrige samlingene håper vi på gode innspill fra deltakerne på første samling til programmet for de øvrige to som er planlagt i løpet av første halvår 2018.  Det skulle være nok av tema å ta opp på «Frimerkeskolen».

Husk påmeldingsfristen 10. februar 2018

Tidspunkt og sted:

De første to samlingene blir lørdag den 24. februar 2018. Disse «prøvesamlingene» blir holdt i hhv Østlandsregionen   og Stavangerregionen , på samme dag og med samme program. Samling nr. 2 blir i mars, og den siste i april.

Sted m.v. for samling Østlandet (Ø):

Quality Hotel Sarpsborg.  Ligger like ved E6 ved innkjørselen til Sarpsborg, nærmere bestemt Gråluim. Kjennes igjen på at det har badeland. Gode parkeringsmuligheter på stedet. Se: https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/sarpsborg/quality-hotel-sarpsborg/.  Finn frem til hotellet:

Tog:Ta tog til Sarpsborg. Fra sentrum tar det fem minutter med taxi (kan bestilles fra Taxisentralen, tlf +4702600) eller buss.  Det er bussholdeplass rett utenfor hotellet som heter Quality Hotel Sarpsborg. Hit går det buss både fra Oslo, og fra Sarpsborg sentrum.

Sted mv for samling Stavangerregionen (S):

Bryne Kro og Motell.  Ligger like ved Fv. 506, og ca 300-400 meter fra Bryne sentrum (og jernbanestasjonen for de som evt. kommer med tog). Gode parkeringsmuligheter på stedet. Se: https://www.bryne-kro.no/ . For de som evt ønsker å ha en weekend i området se: http://www.regionstavanger.com/

Norstamp (http://www.norstamps.com/ ) ved John Arne Paulsen blir også tilstede på Bryne med diverse kasser mv, slik at det er muligheter for å finne noe til samlingene.

Annet mv for begge samlinger:

Pris pr deltaker for medlemmer av «Norsk Filatelist forbund» (NF) er kr 250. Andre kr 295. Dette dekker kaffe ved ankomst, enkel lunch og kaffe i pausene. Reise og evt. overnatting dekkes av den enkelte deltaker.

Overnatting: Ønsker noen overnatting må dette bestilles direkte til kursstedene: Pris Ouality Hotell Sarpsborg: Pr døgn er fra 1045,- og oppover, alt etter hva man ønsker. Bryne Kro og Motell: Pris pr døgn er kr 745 for enkeltrom og kr 995 for dobbeltrom.

Påmelding: Bindende påmelding til første samling av «Frimerkeskolen» er senest 10 februar. Merk endret påmeldingsdato! Påmelding på mail til: nf@filatelist.no . Oppgi klubb i NF ved påmelding. Merk også påmelding med Ø (Østlandsregionen) eller S (Stavangerregionen)  Vi anbefaler snarlig påmelding, antall deltaker er begrenset til 40 pr sted.

Vel møtt til første samling av «Frimerkeskolen»!

Program samling Østland (Ø) Stavangerregionen (S) lørdag 24.februar 2018.

 

Kl.  9.30: Frammøte, registering.

Kl. 10:00: Velkommen og orientering om «frimerkeskolen» Ved forbundspresident  i NF: Frank Gilberg (Ø) Styremedlem NF (S)

Kl. 10:15: Hvordan jeg samler og monterer Norge, «tradisjonell samling» ved : Tore Berg (Ø) Odd Arve Kvinnesland (S)

Kl. 11.00: Pause

Kl. 11:15: Norge, mer enn katalogsamling, «Vannmerker», varianter mv. Ved: Tore Berg (Ø) Geir Flatheim (S)

Kl. 12:00: Enkel lunch. I pausen frimerkebytte/kjøp,salg og frimerkeprat.

Kl.13:30: Norsk helpost, mer enn du tror? ved: Arne Thune Larsen (Ø)  Petter E. Pedersen (S)

Kl. 14:15: Pause med kaffe

Kl. 14:30: Kataloger og annen nyttig litteratur når du samler Norge. Ved:  Atle Fossmark (S) For Østlandet ikke bestemt

Kl. 15:15: Oppsummering og evaluering. Forslag til program kommende  samlinger

Kl. 15:30: Vel hjem fra den første samling på «Frimerkeskolen»!

Etter/under hvert innlegg blir det god tid til spørsmål/kommentarer

Foreløpig forslag til hovedtema samling nr. 2 i mars 2018

Posthistorie