Mangler du brukernavn/passord?
Send epost til web-redaktor@filatelist.no så sender vi det til deg.
Oppgi hvilken klubb du er medlem i, eller om du er direktemedlem.

Ikke medlem ennå? Bli medlem

Frimerkets dag 2018

Frimerkets dag i Stavanger

Frimerkets dag ble i år arrangert av Stavanger Filatelist-Klub på Stavanger Postkontor. Et hyggelig arrangement med besøk av klubbmedlemmer og noen frimerkeinteressert i tillegg. Etter alle solemerker å dømme kapret vi ett nytt medlem og det er vert hele opplegget.

I tillegg fikk vi presentert klubben til interesserte besøkende til postkontoret. Årboken gikk unna, det samme gjorde de to spesialproduktene fra affixingruller,

i tillegg solgte vi Postens spesial konvolutt og klubbens egne Førstedags konvolutter. Oppsummert hadde vi rundt 20 interesserte besøkende og mange tok med seg hjem nye filatelistiske objekter til samlingen alle pent stemplet. På standen hadde vi et prima Stavanger stempel og Frimerkets Dag stempel.

Standen ble betjent av Gjert Bergesen, Karl Kalvik og Erik Martens.

På bildet fra v.: Einar Sanstøl og Jens Byberg, de første besøkende, og begge kjøpte samlerproduktene og Årboken 2018. Gjert Bergesen sørget for at frimerker og konvolutter fikk vakre avstemplinger.

Vennlig hilsen Erik Martens

Frimerkets Dag Striletaggen - Isdalstø.

 

Striletaggen markerte Frimerkets Dag i Nordhordland i regionsenteret Knarvik Senter, sentertorget frå kl.10.00 – 15.00.  Standen hadde godt besøk. Vi selde produkta til Filatelistforbundet og Frimerketjenesten. Vi hadde også motivstempel med postnummer. Det var berre 2 av dei 30 motivstempla til Frimerkets Dag som hadde postnummer, og då feira vi 50 år med postnummer? Klubben hadde på førehand annonse i avisene og førehandsomtale i avisa Strilen og omtale på nettet til avisa. Denne ligg ved som fil. Standen hadde frimerkeutstilling på 4 rammer og klubben delte ut info om frimerkesamling.

Frimerkets dag 2018 i Tromsø

Troms Filatelistklubb hadde stand i den nye Havneterminalen midt i sentrum. Vi var tilvist plass i en krok ved siden av turistinformasjonen, kanskje ikke den beste plasseringen, men samtidig der alle hurtigrutepassasjerer måtte passere.

På forhånd hadde vi annonsert i en av byens lokalaviser, samt lagt inn på «Hva skjer» spaltene i begge avisene. I tillegg ble det annonsert via klubbens facebookside.

Standen var åpen fra kl 12 til 16, og vi hadde i tillegg til forbundets afixingkort og postens konvolutt laget en egen førstedagskonvolutt med frimerket som kom ut denne dagen og klubbens logo.

Dessverre ble oppmøte og salget dårlig, dog dukket det opp en journalist fra en av lokalavisene, så kanskje får vi litt gratis reklame der. Det er vel et spørsmål om frimerkets dag bør arrangeres midt i skolenes høstferie. Med forhåndssalg og forbundets tilskudd regner vi med å komme i balanse.

Frimerkets Dag i Trondheim

Som tidligere år var Nordenfjeldske Filatelistforening på plass på Postkontoret i Trondheim.Og som tidligere år både regnet og blåste det igjen.

Når Torvet i Trondheim samtidig er under stor ombygging, var tilgjengeligheten for gående redusert. Som vanlig ble vi møtt med entusiasme fra de ansatte på postkontoret. At det skjer noe annet enn det vanlige er kjærkomment også for dem.

Det var litt over 100 besøkende i år, og vi hadde mang en hyggelig samtale, både med unge og eldre. Studentbyen Trondheim har mange som har en bestefar eller onkel som har samlet frimerker.

Det står dårligere til i vennekretsen til studentene, de vet ikke om noen av deres venner har samlet frimerker eller postkort. Men vi er rimelig sikre på at det ble tema på noen hybelsammenkomster om kvelden. Innslaget av de som kun snakker engelsk er tydelig at de er i byen for andre ting enn samlerinteresse.

Vi fikk vervet et nytt medlem også. Det gikk unna med brosjyre om foreningens virksomhet, og både NFT og Varianten ble utdelt til interesserte.Så får vi i ettertid se om dette ga noe utslag på besøk på medlemsmøtene. Mange av våre egne medlemmer stakk innom, både for å slå av en prat, men også for å sikre seg noen av objektene for dagen. Salget av souvenirkort og frimerkets dag konvolutt gikk greit unna. Det var nok konvolutten som var mest populær. Spesialstempelet fikk rosende omtale av de fleste, motivet passet godt for 50 års jubileet for postnummer.

Frimerkets dag i Bodø

Bodø Frimerkeklubb fikk denne gang leie plass i Glasshust, et kjøpesenter i sentrum av Bodø. Det var på forhånd bestilt 10 stk av forbundets souvenirkort for salg. Vi mottok eget stempel fra Posten. På selve dagen gikk vi til innkjøp av frimerket "Postnummeret fyller 50 år" som vi satte på egenproduserte konvolutter med logoen til Bodø Frimerkeklubb. Disse ble stemplet og solgt på standen.

Klubben hadde også produsert en miniutstilling med fire eksponater, "Hurtigruten" av Alan Bell, "Malmbanan" av Terje Hjelde og "Posten i krigstid" og "Norge- Frimerker" av Sten Isaksen. Under dette var det satt opp  4 "Barnevennlige" eksponat.  Det var også produsert en mappe med stempler sortert på dato slik at barn kunne få frimerker stemplet på fødselsdagen sin. Rotekasse med klipp var også på plass.

Klubbens Rollup fra Forbundet er også et godt hjelpemiddel. Vi holdt på fra 11.00-14.00 og hadde besøk av mange interesserte som fikk vervebrosjyrer og høstens møteprogram med kontaktinfo. Flesteparten av Souvenirarkene ble solgt. De fleste til klubbmedlemmer som var innom vår stand i løpet av dagen.

Frimerkets Dag Oppegård

Oppegård Filatelistklubb hadde stand på Ski postkontor fra 10.00 til 14.00. Standen var bemannet av formann Tore Frøvig og Arne Mølster. Dessuten var Kristian Sverre fra Elverum FK tilstede halve tiden.

Postkontoret hadde ca 160 ekspedisjoner i perioden. Vi solgte 8 av 10 blokksett samt  7 FDC og 28 nye frimerker. Ca. halvparten av disse ble stemplet med særstempelet. 

Vi hadde laget et sammendrag av opplysninger om Oppegård FK på forhånd. Disse gikk unna til folk som ville ha hjelp til vurdering av gamle samlinger.

Det kom noen barn bort sammen med foreldre der barna fikk noen frimerkeprodukter til oppstart av samlinger.

Dessuten hadde vi besøk av lokalavisen Østlandets Blad som vel lager en reportasje fra standen. På forhånd hadde vi forsøkt å få inn et oppslag på lokal kalender i avisen uten å lykkes med det.

 

Ski postkontor opplyste at det ikke var noen planer om å legge ned kontoret og ønsket oss velkommen tilbake neste år.

Frimerkets dag i Molde

Den 6. oktober 2018 arrangerte Molde Filatelistklubb Frimerkets Dag på Molde Postkontor.

Vi hadde avtale med postkontorets ledelse som syntes det var kjekt vi kom.

Kontoret åpnet klokka 1000, vi fikk komme inn en halv time før og rakk å sette opp en liten utstilling før publikum kom. De som besøkte oss, var mest klubbens medlemmer. Vi solgte fort ut objektene vi hadde bestilt fra Forbundet. Må bestille mer neste gang. Ellers solgte vi godt fra klubbens lager av gamle konvolutter.

Klokka 14 stengte kontoret, og vi pakka sammen.

Været var dårlig, det regnet hele dagen, men godt frimerkevær.

Frimerkets Dag i Sandnes

Sandnes Filatelistklubb hadde stand på Frimekets Dag i Posten sine lokaler i Maxi kjøpesenter den 6. oktober.

Styret mener det er viktig å markere klubben på denne dagen.  Det er en av måtene å få nye medlemmer på.   Vi har god kontakt med postmesterens var det velvilje og god hjelp.

Det var mindre folk innom i år.  Skyldes dette at de er begynt på høstferien eller er det bommene som skal ha skylden.  Vi fikk levert ut brosjyrer om klubben vår, samt vi fikk solgt en del frimerker som vært stempla med Frimerkets Dag stempelet.

På bilde viser Tor Magne Eiken, Andreas Auestad og Øyvind Slyk

Frimerkets Dag i Elverum

I Elverum ble frimerkets dag som vanlig arrangert av Elverum Mynt- og Frimerkeklubb på kjøpesenteret Amfi. Arrangementet er i samarbeid med den lokale Post i Butikk, og vi er godt plassert rett utenfor deres skranke.

Arrangementet ble godt besøkt, ikke minst fordi vi samarbeider med en lokal og folkekjær tegner, Viggo Sørlie, som hvert år lager en dyretegning fra norsk fauna, som klubben lager postkort og personlige frimerker av. Dette drar mange besøkende som i utgangspunktet ikke er frimerkesamlere, og når Viggo er tilstede hele dagen for å signere og ikke minst slå av en prat med gamle kjente, blir det mye liv og røre. En utstilling av gamle postkort fra distriktet trakk også mange besøkende til vårt arrangement. Klubben tilbyr også taksering av samlinger, og mange benyttet muligheten til å få en verdivurdering av samlinger de har liggende.

Alt i alt et vellykket arrangement, og når vi kanskje også får noen nye medlemmer, må vi si oss godt fornøyd.

Fra venstre; Jon Mømb, en av de besøkende, Viggo Sørlie, Bjarne Stenersen og Adrian Murud Olsen.

Frimerket Dag i Fredrikstad

Fredrikstad filatelistklubb arrangerte frimerkets dag i Østfoldhallene i Fredrikstad. Flere av klubbens medlemmer var på stand og hjalp til. Vi fikk en fin plassering like ved matbutikken og post i butikk skranken. Vi hadde bra besøk.  Flere vi snakket med hadde gamle samlinger som de lurte på om var verdt noe. De ble invitert til å komme på et møte eventuelt. Vi hadde med en infobrosjyre for klubben som vi delte ut til intereserte personer. Vi hadde salg av de nye merkene som kom ut med førstedagsstempel eller forbundet sitt produkt. Vi hadde laget en egen konvolutt til førstedagsstempelet. Alt i alt et vellykket arangement.

Frimerkets Dag i Vennesla

Også i år hadde Vennesla frimerkeklubb gleden av å kunne arrangere frimerkets dag på vårt flotte kulturhus.
Vi rigget oss til i foajeen, og et par av medlemmene hadde tatt med egne samlinger og frimerker,
som ble vist fram. Vi solgte førstedagsstemplinger med både egen produserte konvolutter, og innkjøpt materiale fra posten og forbundet.

Ikke den veldig store responsen, men alltid gøy å vise at vi att vi finnes, og det ble mange gode samtaler om "før i tida" , da alle samla frimerker,

og mange er interessert i stempler og post historie.

Klubben satser igjen til neste år, men kanskje må vi styre unna høstferien ???

Frimerkets Dag i Ålesund

På bildet ser vi fra venstre klubbens medlemmer Leif -Otto Engelberg, Terje Waksvik og Ole Grebstad

Frimerkets Dag ble arrangert på Kremmergården kjøpesenter i Ålesund sentrum. Aalesund Filatelistklubb hadde oppstilling i senteret med roll-up, diverse informasjonsmateriell, frimerker, særstempel og medlemmer som betjente standen.

I forkant av dagen hadde klubben annonsert arrangementet i den lokale avisa i tillegg til at vi bekjentgjorde vår tilstedeværelse gjennom klubbens kanaler.

Som tidligere år var det flere som besøkte oss for på få vite mer om verdier av samlinger som de hadde liggende heime, noen ville ha hjelp til salg av samlinger, noen hadde for tiden «døde» samlinger, noen abonnerte på Postens produkter, noen kjøpte konvolutt med særstempel og en ville også vurdere medlemskap i klubben.

Oppsummert er dette nyttige timer som gjør klubben og frimerkesamling mer kjent i lokalmiljøet og nok en gang erfarer vi at det er mange som samler uten å være medlem av en klubb. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frimerkets Dag i Namsos

Namsos Frimerkeklubb hadde stand på Storsentret i Namsos på Frimerkets Dag med særstempel fra Posten.

Vi hadde utstilling av lokale postkort og salg av årets førstedagsprodukter samt NFF souvernirkort. Vi hadde også kopier av postkort fra Namsos til salg. Ettersom formålet med standen var å øke interessen for frimerkesamling, hadde vi med tidligere utgaver av NFT og annet informasjonsmateriell. En stor kasse med frimerkeklipp ble benyttet av barn som var der. En frimerkerelatert konkurranse med premie til alle skapte også interesse.

Besøket var ikke overveldende, og skyldes trolig at det var starten på høstferien, og at det var en tradisjonsrik martnad ikke langt unna.

FILOS 2018 og Frimerkets dag 6. oktober 2018 Oslo

Etter fjorårets positive opplevelse på Majorstuen postkontor, ønsket Oslo Filatelisklubb også å arrangere Frimerkets Dag i 2018. Men denne gangen tok vi det litt videre. Vi ønsket å være mer synlig, samtidig som vi markerte oss litt mer. Derfor ønsket vi å slå dagen sammen med en regional frimerkeutstilling. I tillegg ønsket vi å gjøre dette sammen med Sentrum Filatelistklubb. Som tenkt, så gjort. Etter innledende samtaler ble begge klubbene enig om at dette var noe å satse på. Utstillingskomiteen ble etablert og dermed var vi i gang. Det tok heller ikke lang tid før vi søkte samarbeid med Postens frimerketjeneste, og der var både respons og interesse for å arrangere en frimerkeutstilling på Frimerkets Dag 2018 tilstede.

Etter mye arbeid kunne vi endelig åpne dørene den 5. okt. kl. 1400 i lokalene til Thon Conference, Universitetsgata 26. En hovedutfordring alltid – er hvordan nå ut med budskapet til alt folket. For å skape blest om dagene og utstillingen, la vi ut informasjon på begge klubbers hjemmeside. Vi sendte informasjon ut via Norsk Filatelistforbunds hjemmeside og facebook side. Posten brukte sitt blad, Frimerkeposten samt elektronisk brev. I tillegg hadde vi fått låne inn et av de mest sjeldne norske objektene, som finnes, nemlig NK 1 – 39-blokken.

Endelig alle rammer opp – utstillings leder Arne Thune-Larsen betrakter resultatet!
Posten hadde egen stand begge dager.

Det var i anledning utstillingen og Frimerkets Dag utarbeidet tre stempler. Et for utstillingen, et for utstillingens tema, som var Maud og et for selve Frimerkets Dag. I tillegg kom det et nytt frimerke den 6. okt. – 50 år siden innførelse av postnummer i Norge

 

Forbundets salgsobjekter var det selvsagt også mulig å få kjøpe

Frimerkets dag i Moss

Som i mange tidligere år, sto klubben for et lokalt arrangement. Vi fulgte malen fra i fjor, og hadde stand på Rygge Storsenter, distriktets største og best besøkte kjøpesenter.  Senterledelsen er velvillig, vekterkorpset hjelpsomme med tilrigging, og plasseringen optimal.

Åtte av klubbens medlemmer delte på jobben med å rigge og betjene standen fra butikkene åpnet og frem til ca. kl. 1500. Tradisjonelt utvalg for salg med forbundets souvernirark som hovedattraksjon, og ellers postens ting. Og selvplukk til de mindre fra klubbens egen bøtte. Og utdeling av informasjonsskriv med bilder, om klubbens virksomhet og møter.

Ytterst positivt: De siste forsvant i sin helhet, adskillig tid før vi ga oss! Og mange stoppet for å slå av en prat, og fortelle om samlingen de hadde liggende «et sted». Fra sin egen fra barn-/ungdomstid, eller den de hadde aret eller funnet når de ryddet etter foreldre. Noen som kjenner seg igjen? Og det blir jo noen mulige kontaktpunkter ut av dette.

Og noen tok seg tid til å bli fortalt litt, også om produktene til Frimerkets Dag. Men salget til «den alminnelige kvinne og mann», var bedre i fjor. Noe nok også antall forbipasserende var. Høstferien slo kanskje inn?

Vi får evaluere i klubbens styre, men Frimerkets Dag er utvilsomt en fin anledning til å vise seg frem, både som lokal klubb, men også hva gjelder filateli (samling på frimerker, må nok til tider brukes) og hobbyen vår på generell basis.

Så vi er nok tilbake neste år også.

Frimerkets Dag 2018 - Gjøvik

Vi arrangerte Frimerkets Dag på Opplands eneste postkontor på Gjøvik.
Postkontoret inviterte oss til å ha stand hos dem, og spanderte kaffe.

Her har vi bilde av standen med vår nye roll-up.
Morten Isaksen og Anne Lise Sagstuen er på bildet.

Sverre Ødegaard, Morten Isaksen og Niels Henrik Mariendal stod på stand,

Vi solgte det meste av materiellet vi hadde, blant annet årbøker og Frimerkets Dag blokker.
Det var flere innom som ønsket å finne ut om de hadde frimerker som hadde noen verdi.
De ble invitert til å komme på møtene våre.


Vi hadde med Norgesalbum og postkortalbum med gamle Gjøvik-kort som mange syntes det var artig å bla i.

Frimerkets dag Stjørdal

På forhånd hadde lederen vært og avtalt om plass i Postkontorets lokaler for dagen.

Frimerkets dag stempel ble bestilt i god tid.  Var innom på postkontoret for å forsikre om at stemplet var kommet.

Det ble også bestilt 20 stk førstedagskonvolutter med frimerke, men uten det off stemplet, for dem skulle stemples med Frimerkets dag stempel, som har stedsnavnet Stjørdal .  Stemplet alle, for restopplaget selges på klubbmøter.

I tillegg ble det bestilt 8 sett med Filatelistforbundets oppsett av Turistforeningens 150 års jubileum, som gir god fortjeneste til klubben, ved salg fra vår stand.

På et tidligere klubbmøte ble det avklart hvem som skulle ha vakter på vår stand.  Følgende sa ja:

Fra 10.00-12.00 Säde Rotås, Per Kvalheim kom kl. 11.00  - 12.00   Fra 12.00-14.00, Thor Vikan og Säde Rotås

Stjørdal Postkontor er velvilligheten selv, når vi spør om enten hjelp med stempling eller arrangementer, så det har vært en stor glede å ha samarbeid med dem.

Der er en del faste som kommer hvert år og handler med oss.  Vi solgte også en god del objekter fra eget lager, så alt i alt er vi veldig fornøyd med dagen.

Frimerkets dag 2018 Kristiansand

Kristiansand Filatelistklubb hadde stand på Kristiansand hovedpostkontor på Frimerkets Dag 6. oktober i åpningstiden 10:00 til 14:00.

Det var eget særstempel og vi solgte spesialarkene som var produsert av Norsk Filatelistforbund.

Vanskelig å få omtale i pressen for arrangementet, og derfor bare kunngjort internt.

Noe besøk, men mindre enn i fjor.

 

Til venstre Kjell Hansen og John A. Lie, til høyre i tillegg Stein Nygård og Kjell Berling.

 

Frimerkets Dag 2018 - Øystese


Vi hadde på forhånd annonsert i lokalavisen av vi i år skulle ha en stand på Tunet i Øystese.  Vi oppfordret alle om å komme, samt at det var muligheter for kjøp av produkter og vurdering av samlinger av frimerker og mynter.  Denne første helgen i oktober var det, som vanlig, siderfestival i Øystese med både lokale og tilreisende kremmere.  Det er vanligvis stor tilstrømning av folk til dette arrangementet og denne lørdagen var intet unntak når solen skinte fra skyfri himmel.
For vår del ble der et rimelig bra salg av våre egne FDC-er samt posten sin konvolutt stemplet i Øystese.  De spesielle frimerkene fra Affixingrullene gikk noe tregere dette året - vi hadde nok til alle som ønsket dette produktet i år.
Det var mange av klubbens medlemmer innom i løpet av dagen samt at flere var interessert i det vi hadde til salgs.  Ikke minst var der en del innom som hadde ønske om vurdering av frimerker og søkte opplysninger om hvor de kunne henvende seg for å selge.  Vi oppfordret flere av disse til å komme på våre møter.
På bildene vises de tre forskjellige FDC'ene vi hadde for salg, samt Arne Ingard Myhre som er klar til å stemple flere konvolutter..
Arne Ingard Myhre og Ole Hermansen stod for gjennomføringen av arrangementet.

Frimerkets dag 2018 Egersund

Egersund filatelistklubb markerte frimerkets dag med en stand på Amfi Eikunda. Her solgte vi det nye frimerket Posten gav ut denne dagen, på Postens konvolutt og på konvolutt med klubbens logo på. Et objekt vi også får henvendelser om fra frimerkesamlere andre steder i landet.

Seks dager etter årets frimerkets dag er stiftelsesdagen for Egersund filatelistklubb (12. oktober), og i år er det 75 år siden. Styret i klubben ønsket derfor å gjøre litt mer ut av frimerkets dag enn å “bare” selge ett nytt frimerke og konvolutter. Arrangementet er en god mulighet for å profilere klubben, spre samlerglede og kanskje få inn noen nye medlemmer. I år er det i tillegg 20 år siden Egersund feiret sitt 200 års jubileum som by, blant annet med en frimerkeutgivelse. Kunne vi spille litt på det for å få oppmerksomhet?

Formann i klubben, Ernst M. Jacobsen mente at det burde det være mulig å få til, og via et to-siders oppslag i lokalavisen Dalane Tidende fikk vi god oppmerksomhet rundt arrangementet. “Vi deler ut 15.000 frimerker til barn og unge, viser frem NK 1 stemplet i Egersund, samt bilder og frimerker fra byjubileet”, var noe av det en kunne lese i artikkelen.

Hva så med arrangementet?

Ganske kjapt dukket det opp enkelte som samlet på både frimerker og postkort. De hadde lest avisen og fått med seg at vi hadde stand, og ønsket å kjøpe “ett eksemplar av alt det vi hadde”. Hyggelig med slike kunder - men ikke like lett å få lokket disse til å komme på et klubbmøte.

Vi fikk solgt en god del av frimerkene og konvoluttene vi hadde kjøpt inn fra Posten, men det er klubbens egen konvolutt med logo og frimerke på som vi har størst omsetning på. Vi fikk delt ut noen poser med frimerker til noen barn. Ikke alle 15.000, men 12-15 barn fikk med seg frimerker og ei innstikksbok. Vi håper å se dem igjen til noen “juniorsamlinger” utover vinteren. Vi kan gjerne ha et nytt arrangement i 2019, men da håper vi at Posten utgir et frimerke med “vanlig” porto på, og ikke et frimerke svært få har bruk for!

Skrevet av Tor H. Dversnes

Foto: Rolf Mong

Gerhard Haaland og Hege Prestvik var to av dem som betjente klubbens stand. Klubbens formann, Ernst Jacobsen i midten, bidrar til salg og utdeling av frimerker så godt han kan.